Omleiding naar praktijk in Lummen

wegenwerkenKomende van Lummen naar Linkhout.

Wegens de heraanleg van een deel van de Linkhoutstraat zal vanaf 29 februari 2016  een omleiding in voege zijn. De Linkhoutstraat wordt volledig onderbroken, en het verkeer zal omgeleid worden via Meldert.

 

Alternatief:

  • De straten Kapelstraat (direct na de spoorweg rechts) → Priesterseheidestraat→Kerkevennestraat zijn wel doorgangkelijk.
  • Ofwel via Schulen→ (grote baan Hasselt-Diest)→Halen →Linkhout.
  • Ofwel via de Snelweg (Lummen→Halen) afrit Halen →Linkhout.

Komende van Diest-Halen is de praktijk wel bereikbaar.

Omleidingsplan: hier

Leave a Comment (0) →

Discus hernia en vitamine B12

Waarom wordt vitamine B12 voorgeschreven bij klachten van een discus hernia?

Veel personen met problemen in de rug en uitstraling naar een been (of bil, of voet) worden aangeraden vitamine B12 bij te nemen. Vitamine B12, ook gekend als cobalamine, heeft niet zozeer een invloed op de hernia* zelf maar wel op de beknelde of beschadigde zenuw.
*Een hernia of discushernia is het gevolg van een tussenwervelschijf die stuk is gegaan,  nu uitstulpt en eventueel druk op de naastliggende zenuw geeft.

Discus hernia en vitamine B12

Discus hernia.

Door de druk van de hernia op de zenuw kan er een ontstekingsreactie van beide structuren ontstaan. Naast de behandelingen die gedaan worden om deze zenuw terug ‘vrij’ te krijgen, kan vitamine B12 het herstel van de zenuw versnellen. B12 is geen ontstekingsremmer maar zal er voor zorgen dat de vorming en herstel van meyeline (de isolatielaag rondom de zenuwen) stimuleren2. (meer…)

Leave a Comment (0) →

Onze voeding voorziet in voldoende vitamines? Echt?

Eet je afwisselend, dan krijg je van alles voldoende binnen. Klinkt bekend? Waarschijnlijk wel, echter niets is minder waar. Door uitputting van de gronden, langdurige opslag, sproeistoffen,  transport, te snelle groei, …bevatten voedingsmiddelen steeds minder vitamines en mineralen. De meeste mensen zijn chronisch ondervoed aan vitamines en mineralen. Kijk even mee naar onderstaande tabel. Een onderzoek reeds uitgevoerd in 1996 (!) door het farmaceutisch bedrijf Geigy, Laboratorium Levensmiddelen  te Karlsruhe / Santorium Obertal.

Voedingstabel

Vitaminen en mineralen in onze voeding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jij de berekening van 1996 tot nu?

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 3 123