Frank Bosmans

Frank Bosmans volgde na een opleiding kinesitherapie/fysiotherapie  een voltijdse opleiding osteopathie.
In 2000 behaalde hij het diploma D.O. (Diplomated Osteopath) aan de International Academy of Osteopathy en werkt sindsdien voltijds als osteopaat.
Om zich verder te bekwamen in de chemie van het menselijk lichaam verdiepte hij zich in de orthomoleculaire geneeskunde aan het V.I.O.W. (Vlaams Instituut voor Orthomoleculaire Wetenschappen) te Gent.
Na deze opleiding werden de diagnostische technieken verder uitgebreid met de Applied Kinesiology via het ICAK-benelux (International College of Applied Kinesiology).
In 2004 werd na het volgen van seminaries in Kirchzarten en Reutlingen (Duitsland) een cursus NST (Neurostructurele integratie Techniek) afgerond. Een combinatie van zachte technieken die het zelfherstellend vermogen van het lichaam kunnen versterken/activeren.
Om de recente ontwikkelingen binnen de osteopathie verder te kunnen volgen, worden zowel in het binnen- als buitenland seminaries gevolgd.
Een greep uit de gevolgde postgraduate cursussen;

  • Neuro endocrino immunologie
  • Osteopathie in de sport
  • Osteopathie bij kinderen
  • Korte hefboommanipulaties
  • Aangezichtsschedel (problemen)
  • Osteopathie in de pediatrie (osteopathie bij de pasgeborene)

Osteopaten, erkend door de overkoepelende beroepsvereniging, moeten jaarlijks accreditatie punten halen. Deze kan men behalen door bijscholingen te volgen. Het bovenstaande is maar een kleine greep uit de gevolgde bijscholingen.

Frank Bosmans is lid van de landelijke en Europese beroepsverenigingen voor osteoapthie. UVO, UPO, GNRPO, NRO, NVO, EFO.

 
lid upo

lid upo

lid nro nvo

lid nro nvo

lid efo

lid efo

uvo

lid uvo

Lid gnrop

Lid gnrop